Főoldal

Megszállottan vásárolod a különböző festéssel és felújítással kapcsolatos szaklapokat, már több festőt is végigkérdeztél…

…de mégsem tudod, hogy melyik festéket válaszd, amely nem csak széppé teszi otthonodat?

Úgy érzed, hogy tudod, mit szeretnél, de nem vagy teljesen biztos benne, hogy mire kell pontosan figyelni a megfelelő festék illetve festő kiválasztása során. Van egy olyan sanda gyanúd, hogy akiket eddig megkérdeztél, nem biztos, hogy mindig a Te problémádra adtak meg megoldást.

Nagy a választék a festékek terén, nehéz dönteni…

Ugye nehéz eldönteni, hogy különböző falfestékek kínálatából, melyiket válaszd, illetve melyik az a festő mester, akiben megbízhatsz, és azon kívül, hogy beengeded otthonodba, olyan anyagot használ, amely azon kívül, hogy széppé teszi lakásod, azokra a jövőben előforduló problémákra is hatékony megoldást kínál, amiről Te, mivel nem vagy szakmabeli, még nem is hallottál.

Segítségre van szükséged a megfelelő festék kiválasztásához!

Úgy gondolod, hogy segítene, ha egy kicsivel is járatosabb lennél a falfestékek, illetve az olyan alapvető épületfizikai összefüggések terén, amelyek szükségesek ahhoz, hogy otthonod ne csak szép legyen, hanem fűtésre is kevesebbet kelljen költened?

Szeretnél ebben a témában picit többet tudni? Ezen kívül szeretnéd megspórolni a gyakori újrafestés kellemetlenségét és költségét? Érdekelne, hogyan szedhetnél fel otthonod felújítása és komfortjának megőrzése érdekében hasznos tudásanyagot, lehetőleg gyorsan, szakavatott segítségével?

Nem a Te hibád!

Ha ezekkel a felvetésekkel még nem szembesültél, és nem tudod, mitévő legyél, az nem a te hibád. Hiszen még nem alakult ki egy olyan átfogó szakirodalom, amely a legmodernebb falfestékeket és festési technikákat komplex módon ismerteti.

Te viszont a legjobb helyen és úton vagy ahhoz, hogy megismerkedj azzal a bevált festési megoldással, amely azon kívül, hogy széppé teszi az otthonod, öregbítéses teszteredmények alapján hosszan tartó védelmet biztosít házadnak, akár csökkentheti a fűtési költségeidet  és bizonyos körülmények esetén csökkentheti a penészképződés kockázatát.

Előbb válassz festéket és utána festőt! Tudni akarod miért?

A festők egy része olyan általa ismert, hagyományos festéket fog ajánlani, amely pár évig fogja bírni és azon kívül, hogy jól fed, nincs egyéb előnyös tulajdonsága.

Minden tiszteletünk a festő mestereké és hisszük, hogy az általuk elvégzett munka magas színvonalú, de amit kifest, az a Te lakásod, Te fogsz benne hosszú évekig lakni. Tehát, először válassz festéket és utána festőt.

A hat legfontosabb dolog a megfelelő festék kiválasztásánál

Biztosan sejted már az előbb leírtak alapján, hogy nem csak úgy tekintünk a falfestékekre, hogy szebbé teszik lakásod. A megfelelő festék kiválasztása során figyelembe kell vennünk, hogy ez a házad falainak „külső bőre”, amelynek többek között védőrétegként is kell funkcionálnia. Már említettünk pár problémát, amelyekre a legmodernebb festékek megoldást nyújthatnak. Most vegyük végig, illetve egészítsük ki ezeket:

  1. Tegye széppé otthonunkat, így tegye otthonunkat egyedivé, töltse meg élettel, energiával, úgy hogy e mellett egyenletesen és jól fedjen.
  2. Legyen tisztítható (dörzsálló), az előforduló koszfoltokat könnyedén lehessen egyetlen mozdulattal eltávolítani, kültéri festék és beltéri festék esetén egyaránt.
  3. Gátolja a penészfoltok kialakulását (bizonyos körülmények között)
  4. Az épületek idővel mozognak, az épületelemek kicsit elcsúsznak egymáson, hajszálrepedések óhatatlanul is előfordulnak. Ezeket át kell, hogy fedje.
  5. Biztosítson időtálló védelmet a falainak, mind a zivatarok, mind a tűző napsütés ellen.
  6. Télen járuljon hozzá az egyenletes meleg megtartásához, hővisszaverő, hőkiegyenlítő képessége következtében.

Minden festék egyforma?

Az eddig elmondottak alapján kitűnik, hogy nem minden festék egyforma. Habár a hagyományos festékek nagy része kitűnő tulajdonságokkal rendelkezik, felhasználásával széppé, élettel telivé tudod varázsolni otthonod, de miért elégednél meg ennyivel?

Festék vagy valami más?

Az a „festék” amely rendelkezik ezekkel az előnyös tulajdonságokkal és a hagyományos festékek sikeres alternatívája, nem csak egy hagyományos értelemben vett festék. Ez a bevonatrendszer egy speciális akril bázisú polimer, belül üreges vákuumizált kerámiagömbökkel elegyítve: Protektor hőszigetelő festék.

Fedezd fel a hőszigetelő festékek adta előnyöket:

Kíváncsi vagy az árára? Tudd meg most!

*FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt. Egyedi esetek, nem lehet általános érvényűként minden épületre kivetíteni. Hivatalos thermo festék oldal.

 

1 thought on “Főoldal”

  1. Teglafalak + hungarocell kérdés: „moderácios sor” – mit jelent? Lesz válasz? A válasz nem publikus? Várom a visszajelzést. Köszönettel, Monori Antal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top