Működési elv

Energiamegtakarítás, tartós hővédelem, penészmentesítés „egyetlen” kézmozdulattal? Igen, fedezze fel!

A Protektor hőszigetelő* kerámia bevonat hatásösszetevőinek köszönhetően biztosítja, hogy kevesebbet keljen fűtenie télen, nyáron pedig kellemesen hűs legyen lakásában, tetőterében.

Védelmet nyújt a csapadék és hó ellen. A nap káros sugarai nem tudnak kárt tenni házának homlokzatában és tetőborításában. Lecsökkenti jelentősen a penészképződés kockázatát.

Miből van a Protektor hőszigetelő bevonat, minek köszönheti ezeket a tulajdonságokat?

A Protektor hőszigetelő bevonat speciális alapanyag összetételének köszönheti speciális, előnyös tulajdonságait.

Az egyik alapanyag a szinte egyedülálló ellenálló képességgel rendelkező belül üreges, milliméter törtrészének megfelelő nagyságú, belül üreges kerámia gömböcskék, melyek a megszáradt bevonatrétegnek nagyjából 50%-át teszik ki.

A másik fontos alapanyag a rendkívül erős tapadóképességgel rendelkező, ellenálló ugyanakkor rugalmas, színezhető akril kötőanyag.

Ez a különleges anyag kombináció eddig ismeretlen hőtechnikai és épületfizikai eredményeket céloz meg. A kerámiagömbök egy stabil hő és páraszabályozó mikrostruktúrát képeznek a falfelületeken. Különleges hatásmechanizmusán keresztül egyszerre optimalizálja a homlokzat védő és hőszigetelő funkcióját, szinte az összes épületen.

Energiamegtakarítás, hőszigetelés „légző képesség”és vízhatlanság által.

A homlokzaton a kültéri kerámiatartalmú hőszigetelő bevonat „légző képessége” által aktívan hozzájárulhat, hogy a falak nyáron kiszáradjanak, és vízhatlansága által megakadályozza hogy a külső csapadék által átnedvesedjen. Az 1% alacsonyabb falnedvesség 10%-kal javíthatja a fal hőszigetelő képességét. (tájékoztató adat) Azaz a hőveszteség csökken, mivel a szárazabb falak kevesebb hőt vezethetnek el, azaz jobban szigetelhetnek. A kerámiatartalmú bevonat akár megőrizheti, helyrehozhatja és feljavíthatja a falak hőszigetelő képességét azáltal, hogy nem bizonyos mértékig hozzájárul a falak kiszáradásához.

Energimegtakarítás, hőszigetelés hővisszaverés által

Homlokzaton, nyáron a kültéri kerámiabevonat a hőhullámok nagy részét visszaveri.Akár fele annyi hőt nyelhet el, mint a normál fehér festék. Így a kerámiatartalmú bevonat, lényegesen csökkenti a felület felmelegedésének folyamatát. Gyakorlati tapasztalatok és vevői visszajelzések alapján akár maximum 3-4 °C fokkal is alacsonyabb lehet a bevonat alkalmazása után nyáron a beltérben a hőmérséklet*. Akik a kerámia bevonatot alkalmazták tapasztalták, hogy hűvösebb volt otthonukban.

Energiamegtakarítás hőszigetelés a falak hőtároló képességének bizonyos méretű megnövelése által

Gyakorlati tapasztalatok és felhasználói visszajelzések szerint a kültéri kerámiafestékkel ellátott falak lassabban hűlnek le télen, mint a hagyományos festékkel bevont falak. Azaz a falak hőtároló képessége megnőhet, lassabban hűlnek ki, így a lakást akár hosszabb ideig is melegen tarthatják.

Energiamegtakarítás és  hőszigetelés hővisszaverés által

Beltérben, télen a hőszigetelő kerámiatartamú beltéri bevonat a hővisszaverő tulajdonsága által visszaveri a hőhullámokat, bent tartja a meleget, és egyenletesebben eloszlatja.

Független orvosi szakvélemények szerint a sugárzó hő jóval egészségesebb is. Az emberi szervezet normális működéséhez fontos, hogy a hőmérséklet különbség a fal és a levegő között ne legyen nagyobb, mint 3 °C fok.

Energiamegtakarítás, hőszigetelés egyenletes hő elosztás által

A Protektor beltéri kerámia bevonatban található kerámiagömbök gondoskodnak a meleg egyenletes eloszlatásáról.

A Protektor beltéri falfesték hatásmechanizmusának következtében a hőmérséklet különbség a padló és a plafon között egy-két fok. Nem alakul ki a levegő hőmérséklet szerinti rétegződése. Nem kell a plafon magasságában a levegőt 30 °C fokra felfűteni, ha lábmagasságban 20 °C fokot szeretnénk elérni. Egy °C fokkal magasabb hőmérséklet átlagosan eléréséhez 7% energia kell. Ha 4 °C fokkal alacsonyabbra kell a helyiséget felfűteni, az akár 28% megtakarítást is jelenthet. Eredmény: egyenletes, kellemes meleg alacsonyabb fűtési költségek mellett.

*Hőszigetelő képességgel rendelkezik, habár nem hagyományos értelemben vett hőszigetelő anyag, viszont hatásmechanizmusán keresztül mint a hagyományos hőszigetelő anyag energiamegtakarítást tud eredményezni. Pontosabban energiamegtartó bevonatnak is nevezhetjük. Nem szabad minden épületnél általánosnak tekinteni. Elképzelhető, hogy extrém esetben a kedvező hatások jelentősen csökkenek vagy el is maradnak.

Scroll to Top