Veszprém MTA székház műemlékvédelmi referencia felújítása

“… a patinás veszprémi Várban található a egy műemléki épületben a Magyar Tudományos Akadémia székháza. A székház homlokzati felújítása során olyan hőszigetelő anyagot kellett keresnünk, amely egyedülálló módon képes arra, hogy megőrzi a felület struktúráját, időtálló, ugyanakkor könnyen kezelhető… “

30 évnek megfelelő UV tesztelés

” műemléki épületeknél felhasznált építőanyagoknál nagyon fontos az időtállóság. A hőszigetelő bevonat kiválasztása során olyan anyagot választottunk, amely legszigorúbb UV teszteken is átment, így jutottunk el a Protektor műemléki hőszigetelő bevonathoz … ”

Elhanyagolható VOC tartalom, a környezetvédelem érdekében

” … a megrendelő külön kérése volt az alacsony VOC tartalom. A homlokzati bevonatoknál a határérték 40 g/l. A Protektor hőszigetelő bevonat maximum 0,753 g/, azaz a 60-ad része (2%-a) az előírt határértéknek. Ezt az elvárást a  Protektor homlokzati falfesték szinte egyedülálló módon teljesítette. … ”

Hővédelem a megnövelt kerámiatartalom miatt

” olyan bevonatot kerestünk, amely hővisszaverő képessége által egyedülálló hővédelmet biztosít. A Protektor hőszigetelő bevonat szinte egyedülállóan magas kerámia tartalmának köszönhetően a hőhullámok nagy részét visszaverik … ”

 

Mezei László

Építészmérnök

Veszprém

 


Nagyobb térképre váltás

Tájékozódjon a műemlékvédelmi épületek hőszigetelésére alkalmas Protektor bevonat áráról a kalkulátor segítségével!

*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.

Protektor műemléki festék Veszprém MTA székház