Belső hőszigetelés kerámiatartalmú hőszigetelő festékkel

Itt a tél  és nagyon fázik? Készítsen kiegészítő  belső oldali hőszigetelést lakásában akár már holnap!

Ház télen

Sokunk problémája, különösen a téli időszakban, az épületeink külső falainak hőszigetelési hiányossága vagy nem megfelelő hőszigetelő képessége. A mai világban ezt a problémát sokan szeretnék megoldani, de például nem minden egyes tulajdonosnak van meg rá a kerete egy társasház esetében, így ezzel ellehetetleníthetik a többi lakót is, meggátolhatják abban is, hogy spórolni tudjanak.

Akik áldozni szeretnének – és tudnak – a lakásuk kiegészítő hőszigetelésére, ezt megtehetik önállóan, a többi tulajdonostól függetlenül is, kiváltva a külső oldali hőszigetelésnél felmerülő technikai és műszaki akadályokat, a saját lakásukon belüli belső oldali hőszigetelés beépítésével.

De mi is ez a belső oldali hőszigetelési technológia?

A festés és a hőszigetelés előnyeit ötvözi a kerámiatartalmú hőszigetelő vékonybevonat, ami gazdaságosságával és gyors bedolgozhatóságával egyedülálló, hiszen ennek az anyagnak az alkalmazásával lakásunk belső tere csak minimálisan csökken, ellenben más belső oldali hőszigetelésekkel, ahol jelentős négyzetmétereket veszíthetünk és emellett a családi költségvetést is jelentősen igénybe veszik.

Hol alkalmazható  a belső oldali hőszigetelő bevonat?

protetkor-festek-hokamera

Ahogy a fentiekben említettük, a bevonatos hőszigetelő rendszer nem csökkenti, csak igen kis mértékben, a hasznos alapterületet, ellenben a lehűlő külső falakra és födémekre felhordva csökkenti a hideg érzetet és akár jelentős mennyiségű energia takarítható meg.

Ezen felül a szemünket zavaró kisebb repedések, egyenetlenségek is hatékonyan tüntethetőek el ezen anyag alkalmazásával, különösen a különböző szerkezeti csatlakozásoknál, anyagváltásoknál, megszüntetve így a zavaró hajszálrepedéseket, esztétikai hibákat. Nem kell aggódnunk, ez a belső bevonat hatékonyan alkalmazható akár régi építésű, akár modern, kész könnyűszerkezetes épületben élünk, akár egy meglévő ház tetőterét szeretnék utólag beépíteni.

Ha eddig télen problémánk volt az elszíneződő, vizes falsarkokkal, akkor most fellélegezhetünk, mert a hőszigetelő bevonat felhordását követően a szürke, penészes foltok eltűnnek (szakszerű felület-előkészítés és felhordás esetén) és az új foltok kialakulásának valószínűsége igen csekély lesz.

Hogyan is kezdjünk hozzá a belső oldali bevonatos hőszigetelés elkészítéséhez?

Hasonló módon kezdünk hozzá, mint egy normál festéshez, különleges eszközöket sem igényel ez a technológia. A hagyományos festésnél használatos szerszámokkal a felhólyagosodott, málló vizes és penészes vakolat részeket kézi erővel egyszerűen eltávolíthatjuk (mindenképpen szakszerűen és körültekintően végezzük ezt a műveletet, ha tehetjük, kérjük szakember segítségét!).

Ezt követőleg az eltávolított, penészfoltos helyeket gombaölő szerrel kezeljük le, a felületi hiányosságokat állítsuk helyre, javítsuk ki, portalanítsunk, gletteljünk és a hatékonyság növelése miatt az előzőleg említett helyeken ismét használjunk gombaölő szert.

Az így előkészített felületre felhordható a kerámiatartalmú Protektor beltéri hőszigetelő festék.

Munkánk végeztével együtt örülhet a család egy száraz, tiszta levegőjű, kellemes klímájú és nem utolsó sorban esztétikus kinézetű  lakásnak.

Tudja meg, hogy Önnek ez mennyibe kerülne!

 

Scroll to Top