Kültéri falfesték homlokzatfesték hogyan válasszunk?

Neked is az egekbe szökik a vérnyomásod, amikor egy hidegebb hónap után meglátod a gázszámládat?

Hidd el, megértem! Nem vagy egyedül a problémáddal, azonban egy kis odafigyeléssel akár kicsit csökkentheted is

Biztosan te is észrevetetted és megtapasztaltad már a pénztárcádon, hogy ma már milyen sokba kerül egy átlagos méretű lakást befűteni. Komoly anyagi megterhelést jelent számos család számára (főleg egy hidegebb hónap után).

Egyik barátomnak családi háza van, nem túl nagy, átlagos méretű: 3 szobája és egy fürdőszobája van. Az 1990 es évek elején lett kész, az akkor kapható legjobb szigetelési anyagokat használták fel. Mennyi a havi fűtési költsége? Egy hidegebb téli hónap után akár 40.000 Ft is lehet a gázszámlája!

Új festésű családi ház

Sajnos ilyen időket élünk, az utóbbi időben egyre többet lehet hallani arról is, hogy idősek fagytak meg a saját lakásukban, mivel nem merték bekapcsolni a fűtést, mert tudták: nem tudják kifizetni!

Lassan eljutunk oda, hogy szó szerint az életünk a tét, az orosz gáz egyre drágább, a gázművek pedig kérlelhetetlen: ha nem fizetsz akár le is kapcsolják gázt.

Mi az oka annak, hogy 30 – 40 ezer – sőt, ezeknek a duplája sem ritka ma már – forint is lehet egy téli hónapban a gázszámla?

Mi az oka, hogy ennyire mérhetetlenül drága a fűtési költség, és egy átlag ember fizetésének a nagy részét elviszi?

Az ok kettős : egyrészt drága a földgáz, ez ellen nem is tudunk mit tenni. A második ok: nagyon rosszul szigetelt a lakások zöme! Megfelelő szigeteléssel sokat lehet spórolni!

A házad szigetelésére többféle megoldás is létezik:

A szigetelést utólag is meg lehet oldani, rendkívül nagy a választék az utólagos hőszigetelő anyagok között.

Az utólagos hőszigetelés sokba kerül?

Az ismertebb utólagos hőszigetelési anyagok (kőzetgyapot, grafit alapú hőszigetelő réteg) nagy anyagi beruházással járnak, hosszabb távon, ezen anyagok alkalmazása is megoldás lehet, hiszen észrevehetően csökkenthetőek a fűtési költségek.

Ha az utólagos hőszigetelés mellet döntesz, akkor szakembert kell keresni, kifizetni a drága anyagokat és a szakértelmet kívánó szigetelési munkálatok is jelentős költségeket róhatnak rád.

Egy másik szigetelési eljárás lényege az, hogy nem egy vastag (5-15 cm) hőszigetelő anyaggal fedik be a házad vagy lakásod falait kívülről,  hanem megpróbáljuk javítani, optimalizálni a falak hőszigetelő képességét.

Tudtad? A csillagászati gázszámlád egyik fő oka:  falak „vizesedése”!

Sajnos, a lakások falai – bizonyos okokból – több nedvességet tartalmazhatnak, mint kellene. Ennek több oka is van: a külső csapadék és a talajban található nedvesség „beszivárog” a falakba, így annak hőszigetelő tulajdonsága jelentősen csökken! A rosszul kivitelezett szigetelések a fal nedvesség tartalmát tovább növelhetik azáltal, hogy nem engedik „kiszáradni” a falakat.

Különböző okokból ma a lakások egy jelentős hányadánál  a lakások falai nem tudnak megfelelően kiszáradni.

Te is úgy érzed, túl sok pénz megy el a fűtésre?

Lehetséges, hogy Nálad is a fal vizesedése a probléma!

A nedves falak további negatív következménye: a penészspórák könnyen megtelepedhetnek, mely nem csak csúnya tud lenni, de rendkívül káros is az egészségedre nézve. Gyermekeknél különösen kockázatos a penész spóráinak a belégzése, hosszabb távon súlyos betegségeket okozhatnak.

Így ha gyermeked van, feltétlenül érdemes azonnal segítséget és megoldást keresned!

A Protektor kültéri festék, az alábbi előnyöket nyújtja a számodra:

 • Rendkívül egyszerű a használata: egy hagyományos festőhengerrel felvihető a ház falára! Nem kell hosszú és költséges beruházásba fognod! Számos színben kikeverhető, nincs szükség további festék felhasználására! Épülő és régi lakások esetében is könnyen alkalmazható.
 • Rendkívül tartós, egyben rugalmas bevonatot képez, bizonyos mértékig követi a különböző épület elemeinek a mozgását. Ennek köszönhetően a repedésképződés valószínűsége jelentősen csökken! Vevői vélemények és teszteredmények alapján elmondható, hogy vízlepergető rugalmas bevonatot képez, így hozzájárulhat a szárazabb falak kialakulásához.
 • Lélegző lakás!
  A Protektor festék diffúzióképességének köszönhetően segíti a fal természetes „légzését”! (sok hőszigetelő anyag egyik nagy hátránya, hogy „bezárja” a lakást, nem engedi szellőzni, így jelentősen növeli a penész kialakulásának kockázatát)
 • A nyári melegben hővisszaverő képessége által kevésbé melegszik fel a falfelület 
  A nap felől érkező sugarak jelentős részét visszaveri és a teszt eredmények tanulsága szerint hatékony védelmet biztosít a káros UV sugarakkal szemben is

Vannak olyan vásárlóink, akik azt jelezték vissza, hogy kevesebbszer  kellett használniuk a légkondicionálót a nyári melegben, így az hűtésre fordított energia is kevesebbe került.

Házunkat kívülről a Protektor hőszigetelő festékrendszerrel festettük le kívülről. Rendkívül tetszetős, nagyon szép lett. Mértük a ház energiafelhasználás változását és hozzávetőlegesen 18-22% energia megtakarítást tapasztaltunk, az energiaárakat és környezeti változásokat is megpróbálva figyelembe venni.

Barlai Lajos – Kaposvár – Építészmérnök és kivitelező (vevői vélemény)

Hogyan tud egy vékony festékréteg energiát megtakarítani?

Nagyon fontos!

A hagyományos szigetelő anyagok, a maguk „tömegével és vastagságával” szigetelnek. Úgy működnek ahogyan a téli kabát belsejében található, vékony vatta réteg!

A Protektor kültéri festék azonban NEM így működik, pont ez a lényege, ez adja az előnyét! A benne található kerámiagömböcskéknek köszönhetően visszaveri a hősugárzás jelentős részét, csillapítja lassítja a felület felmelegedését.

Szomszédunkkal szinte teljesen ugyanolyan házunk van. Ő hagyományos 5 cm-es hőszigetelést tett fel, mi a Protektor festéket vettük meg. Télen szinte ugyanannyival kevesebbet kellett neki és nekünk is fűteni. Nyáron amit tapasztaltunk, hogy a mi házunk jóval hűvösebb volt.

Hegedűs László – Markotabödöge (vevői vélemény)

A Protektor festék könnyen felvihető és rendkívül tartós!

A hagyományos hőszigetelő eljárások során NAGYON fontos azt tudni, hogy mennyire tűzálló, hiszen komoly kockázatot jelenthet, ha nem megfelelően választják ki! (panel lakásokban okozott már jelentős anyagi károkat, hogy a hőszigetelő réteg égett tovább, vitte a tüzet más lakásokba is!)

A hőszigetelő anyag kiválasztása során ez ismét csak a Protektor beltéri festék felé billenti a mérleget, az egyszerű és jelentősen olcsó kivitelezhetősége mellett.  (A Protektor beltéri falfesték nem gyúlékony, A2-es besorolású.)

Szeretném tudni, pontosan mennyi festékre lenne szükségem, ezt hogyan tudhatom meg?

Ebben leszek a segítségedre: mondd el, hány négyzetmétert szeretnél hőszigetelni, és pontosan megmondom, mennyibe fog kerülni!

Az anyagszükségletet egyszerűen kiszámolhatod az alábbi kalkulátorral:

2 thoughts on “Kültéri falfesték homlokzatfesték hogyan válasszunk?”

 1. Nem hozzá szólni szeretnék , hanem kérdezni. Társasházi lakásban lakom. Fal kőporral van burkolva , az érdekelne hogy erre a falra is felvihető a protektor?

  Köszönettel Oroszi Edit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top