Beltéri falfesték hőszigetelő, egészségbarát!

Hogyan válassz beltéri festéket, hogy évek múlva is szép, kellemes otthonod legyen, ahol igazán jól érzed majd magad?

Épp lakásfelújítás előtt állsz? Nem tudod, milyen színűek legyenek a lakásod falai vagy épp melyik típusú festéket válaszd?

A falak felújításával, újrafestésével jelentősen növelheted a saját komfortérzeted is. Festeni – időnként – kell, mely nem egyszerű feladat: a bútorokat ki kell pakolni a szobából vagy a szobád közepére kell tolni őket, majd lefedni egy védőfóliával, hogy ne csöpöghessen rá a festék.

Festeni egyszerűen néha kell!

Érdemes olyan festéket választanod, mely jó minőségű és tartós.

„Minden festék teljesen egyforma, csak fel kell kenni a falra és készen is vagyunk”

Ezt az egyik barátom mondta nekem, évekkel ezelőtt, a lakásfelújítása előtt. Épp azon töprengett, milyen beltéri falfestéket is kellene választania.

Mint mindenben, ebben is lehet némi igazság, vagy mégsem? Vizsgáljuk meg ezt a kijelentését.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe vennem a festék kiválasztásánál?

A festékek kiválasztása előtt az esztétika – például: milyen színű legyen a nappalid – mellett az egészségügyi és higiéniai szempontokat is érdemes figyelembe venned.

Vigyázz! Van olyan festék is, amely káros lehet a te és a családod egészségére is!

Tudtad, hogy némely beltéri falfestékben olyan anyagokat és a festést megkönnyítő lágyító szereket alkalmaznak, melyek komolyan veszélyeztethetik az egészségedet?

Gondolj csak bele te is: tényleg megéri veszélybe sodorni a családod egészségét?

Még hónapokkal az „ egészségkárosító vegyszereket” tartalmazó falfesték megszáradása után is kerülhetnek – lassú kipárolgással – mérgező anyagok a szoba levegőjébe, ahol alszol, vagy épp ott, ahol este tévét nézel.

Olcsó festéknek „híg a leve”? Sőt, még veszélyes is lehet, allergiához és asztmához is vezethet!

Ezek a kipárolgó vegyszerek, allergiás tünetek kialakulásához vezethetnek. A hazánkban is kapható festékek egy része tartalmaz ilyen, allergiát okozó összetevőt is. Ezt azonban sokszor fel sem tüntetik. (ott, ahol a felhasznált összetevőket részletezik)

Ebben az esetben a festékek gyártóját az vezérli, hogy alacsony áron egy „jól kenhető” festéket állítson elő, melyet ilyen, az egészségre káros adalékok hozzáadásával érhetnek el a legegyszerűbben és a legolcsóbban.

Jó ha ezekkel is tisztában vagy, mielőtt választasz.

Milyen színű legyen a nappalid vagy a többi helyiséged?

Milyen színű festéket válassz?

Nem egyszerű kérdés, biztosan te is sokat gondolkoztál azon, milyen színt is válassz.

Szeretnék pár tippel segíteni a döntésedben.

Kicsi a konyhád? Nagyobb nappalit szeretnél? Falak kibontása nélkül a színek megfelelő kiválasztásával is nagy hatást érhetsz el!

Négy tipp a lakásod színvilágának kiválasztásához

Hálószoba világos színekben

Első tipp:
A világos színű falak tágítják a teret, „visszatükrözik” a fény egy részét. Kis lakásokhoz, szobákhoz ideális választás lehet. Nem kell feltétlenül fehérre gondolnod, a te egyéniségednek megfelelő színek (zöld, narancs, kék) világosabb árnyalata is tökéletes választás lehet.

Második tipp:
A sötét színek a világossal ellentétben szűkítik a teret, mivel elnyelik a fény egy részét. A túl sötét szoba negatív hatással lehet a kedélyállapotodra, így a depresszióra hajlamos egyéneknek célszerű kerülni a sötét tónusú színek használatát. A szobában található ablakok mérete és a szoba tájolása is meghatározza, milyen árnyalat a már túl sötét, így ha te szereted a sötétebb színtónusokat, de jók a természetes fényviszonyok, be tud sütni a nap, akkor bátran választhatsz sötétebb színeket is. Azonban légy óvatos, nehogy végül túl sötétek legyenek majd a falaid.

Harmadik tipp:
A meleg színek (narancssárga vagy sárga árnyalatai) nagyon jó hatással vannak az ember kedélyállapotára. Érdemes neked is ilyen színt választanod, ha tényleg jól akarod érezni magad, például, amikor hazaérkezel egy nehéz munkanap után.

Negyedik tipp:
Kis szobák esetén érdemes kombinálni a színeket, tehát, ha valamilyen melegebb szín mellett döntesz, de nem szeretnéd vizuálisan szűkíteni a szobád méretét, akkor jó választás lehet, ha csak az egyik falat fested le kicsit sötétebb, melegebb színű festékkel. A többi falat pedig vagy fehérrel vagy valamilyen egészen világossal.

+ 1 ráadás tipp:
A falakon található nagyobb tükrök tovább tágíthatják a belső teret, így ezek használatával tényleg az egyéniségednek megfelelő hatásokat hozhatsz létre. További információ:  Beltéri falfesték választásnál ajánljuk partnerünket >>

Hogyan kerüld el a meglepetéseket, így válassz festéket!

A festék valódi színe.

Ahhoz, hogy olyan árnyalatú legyen a falad, melyet elképzeltél magadnak, szükség van nagyon pontosan kikevert, megfelelő színű festékre is. Sok nagyobb áruházban kitesznek rengeteg festékes vödröt, rajta egy pici színmintával. A kis minta alapján nagyon nehéz eldöntened, hogy valójában mennyire sötét árnyalatú az adott festék.

Sokan jártak már úgy, hogy végül sokkal sötétebb lett, mint amit elképzeltek és a drága festés után nem azt kapták, amit szerettek volna!

Rendben, értem, hogy fontos az, hogy az otthonomban használt festékréteg NE tartalmazzon egészségre káros anyagot és a színkeveréssel se legyen gond, olyan színt kapjak, amilyet szerettem volna.

De akkor, melyik festéket válasszam? Kitől kaphatok segítséget, ha bármi kérdésem lenne?

Megoldás: Protektor beltéri falfesték – próbáld ki te is!

Németországban gyártott, így ott ismert és elterjedt festékrendszer egyik tagja a Protektor hőszigetelő festékrendszer.

Nézzük, milyen előnyöket nyújt neked, mint épp festés előtt állónak a Protektor hőszigetelő bevonatrendszer.

Miért érdemes a Protektor beltéri festéket választanod?

  1. Repedések a falon? Ugye ismerős? A Protektor festék használatával elfelejtheted, hogy hajszálrepedések éktelenkedjenek a lakásod falain vagy a plafonodon, hiszen ezeket áthidalja (nagyobb repedések kiegészítő kezelése szükséges)!Biztosan te is észrevetted már, hogy idővel a plafonodon „csíkokban” kezd el repedezni, hullani a festék, ott, ahol a tartó gerendák elmozdulhatnak. Ez elég csúnya tud lenni, de a Protektor beltéri festékkel akár ez is elkerülhető (bizonyos mértékű mozgásig).A tartó elemek természetes mozgásából adódó repedések és leválások mennyisége csökkenhet, sőt akár nem is jelentkeznek (a festék szakítószilárdsága korlátozott mértékű mozgást el bír viselni)! A festékréteg ugyanis követi ezen mozgásokat, anélkül hogy „lepattogna”. Akár évek múlva is hibátlan, gyönyörű bevonatot képez! A Protektor festék szakítószilárdságának köszönhetően jelentősen csökkenti a repedések kialakulásának valószínűségét, a meglévő hajszálrepedéseket jól tömíti, de a nagyobb repedések kiegészítő kezelése szükséges.
  2. Illékony káros anyagot nem tartalmaz (VOC = 0.000 % !), így Te is és a családod is biztonságban lesznek a Protektor festék használata után is! Ez volt az egyik fő oka annak, hogy Németországban ennyire népszerű lett. Igen, ott is voltak problémák a túlvegyszerezett festékekből eredendően, hazánk picit le van még maradva ezen a téren. Bár már itt is egyre fontosabb a vásárlóknak, hogy tudatosan figyeljenek arra, hogy egészségkárosító anyagokat ne használjanak a saját otthonukban, valamint uniós előírások is vonatkoznak a VOC tartalomra! Te is odafigyelsz erre?
  3. A penészesedés kialakulását drasztikusan csökkentheti (mikrobiológiai vizsgálatok alapján – bizonyos körülmények mellett)!* Még egy ok, mely számodra is fontos lehet, főleg ha ismered a penész egészségkárosító következményeit.

A gyártónak a tudatos tervezése volt ez: a penészképződés kialakulásának valószínűségét kívánták drasztikusan lecsökkenteni! Ma már bebizonyosodott, hogy jelentős eredményt értek el: a Protektor beltéri festék nagymértékben segítheti a penészmentes falfelület kialakulását.* (Extrém körülmények között előfordulhat még így is a penészképződés, ezért kérje minden esetben szakember segítségét.)

Egyik kedves ügyfelünk kifestette az egyik szobáját, azonban maradt még neki, nekikezdett a másik szobájának, úgy volt vele, hogy ha maradt, akkor ne menjen „kárba”.

A festés után egy évvel az alábbiakat tapasztalata: a fal azon része, amit lefestett a Protektorral, egyáltalán nem lett penészes, míg a „maradék”, nem Protektor festékkel kezelt részen szépen elterjedt a penész.

Ezt a képes referenciát tehát az élet hozta számunkra:

Penészmentesítés

A szoba jobb oldalát Protektor beltéri festékkel festették ki. A bal oldalát nem kezelték! Jól látható, hogy a Protektor beltéri festékkel kezelt jobb oldalon NEM jelent meg a penész!

A fenti képen te is láthatod, milyen hatékony a Protektor beltéri falfesték a penész ellen*. A referenciát küldő kedves ügyfelünk utólag befejezte ezt a szobát is.

És egy ráadás, amiért a Protektor falfestéket érdemes kipróbálnod:

(bár a fenti tulajdonságok miatt is kiemelkedik az átlag festékek közül, de a leglényegesebbet szándékosan a végére hagytam)

Észrevehetően csökkenhet a lakásod fűtési költsége (vevői visszajelzések és mérések alapján)!

Jól értem? Lefestem a lakásom, kapok egy nagyon tartós terméket, mellyel a penészesedés kialakulásának valószínűsége jelentősen csökken és még akár csökkenhet is  a fűtési költségem?

Egyáltalán hogyan lehetséges ez?

Nem túlzás ez?

Megértem, hogy elsőre kételkedsz! A lakások hőszigetelésére, vastag hőszigetelő anyagokat szoktak használni. (több centiméter kőzetgyapot, polisztirol stb., melyek felhasználása költséges, hosszabb távon azonban csökkentik az energia felhasználását)

A Protektor beltéri falfesték energetikai tulajdonsága NEM azon az elven működik, mint pl. a polisztirolé vagy a kőzetgyapoté.

Említettük már a festékben lévő apró kerámia gömböket, melyek az általa képzett buborékszerkezeten keresztül kedvező hőtechnikai és épületfizikai tulajdonságokat céloznak meg.

A Protektor beltéri falfesték, a benne található apró kerámiagömbök segítségével visszaveri – visszatükrözi – a meleget a szobádba. Ezt anélkül teszi, hogy „fényes” vagy vakító hatást keltene, hiszen itt a szemed számára nem látható hullámhosszúságú, a meleget szállító hősugárzás visszatükrözéséről van szó. Ezért nem látod „fényes” felületűnek az így festett falakat.

Akár lejjebb is tekerheted a fűtést**!

Akár lejjebb is tekerheted majd a fűtést, miután kifestettél. Vásárlói visszajelzések alapján ritkábban kell majd „ráfűtened” a szobádra a hosszú és hideg téli estéken.

Még egy ok, aminek köszönhetően ennyire el tudott terjedni Németországban! Nem csoda, hogy az utóbbi időben, az egyre növekvő gázárak miatt hazánkban is ennyire népszerű lett a kerámia gömböket tartalmazó Protektor falfesték.

Lakásom egyik szobáját a Protektor hőszigetelő beltéri festékkel festettem ki. Az első tél során érezhető volt, hogy a levegő hőmérséklete 3-4 °C fokkal volt melegebb mint a többi szobában. Kisfiamnak ez volt az első tele, hogy nem fázott fel a lábán keresztül….

Győri János, Esztergom (vásárlói vélemény)

Szeretnél egy tartós és nagyon egyszerűen felvihető festéket? Szeretnéd, hogy akár csökkenjen a fűtési költséged**?

Mondd el nekünk, hány négyzetméteres falat és plafont szeretnél kifesteni, és megmondjuk a pontos árat is, hogy pontosan tervezhesd a lakásod felújítását.

Figyelem, Ha „csak egy festéket” akarsz, és neked csak az „ár” számít, akkor a Protektor beltéri festéket nem neked találták ki!

Viszont, ha te egy kiváló minőségű, egészségre káros anyagokat (VOC=0 g/L) NEM tartalmazó, tartós festéket szeretnél, akkor neked való a Protektor falfesték!

Saját magam is ki tudom festeni ezzel a festékkel a szobámat? Kell hozzá szakember?

Nagyon egyszerűen felvihető és kiváló fedőképességgel rendelkezik. Ha igényled, tudunk festőt is ajánlani, vagy ha ismersz festő szakembert, akkor valószínűleg neki sem lesz majd problémája a Protektor beltéri falfesték használatával, sőt, ha Te magad is járatos vagy festési munkákban, akkor akár egyénileg is megoldhatod.

Légy Te is a Protektor falfestéket használók egyre bővülő családnak tagja! Számold ki, hogy mennyibe kerül a Protektor festék a Te lakásod felületeire! 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top