Fafesték

Hosszantartó védelem a fának Protektor fafestékkel

Faház kívülről

A fa hangulatos, esztétikus és tartós alapanyaga otthonainknak amióta csak építkezni kezdett az ember. Ám kültéri fafelületek folyamatosan ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, nedvességnek, hőmérséklet ingadozásnak, az élősködőknek és az UV sugárzásnak, ezáltal a faanyag használatának kezdete óta kihívást jelent annak megfelelő védelme.

Megfelelő felületkezelés hiányában állaga és megjelenése gyorsan és jelentősen romlik. Vajon hogyan védhetjük meg a fát, hogy otthonunk időtálló és szép maradhasson kívül-belül?

A meleg hangulatot árasztó fának kültérben használt építőanyagként egyedülálló jellemzője, hogy beépítése után is él és változik, reagál a környezeti hatásokra, például a napfényre,a hőmérsékletre és a nedvességre.

Ezek közül is nedvesség a fa egyik legnagyobb ellensége, behatol annak rostjai közé és megduzzad tőle a fa, ezáltal nem csak gyengül a faszerkezet, de a gombák melegágyává válhat, csúnya elszíneződéseket okozva. Tovább rontja a helyzetet a napsugárzás, amely aztán kiszárítja a fát, amely ettől töredezetté válik.

Mit tehet Ön a kültéri faszerkezeteinek védelméért?

A kültéri Protektor Fafesték megvédi a fát az időjárás viszontagságaitól, legyen az kerítés, korlát, egy egész faház vagy tetőszerkezeti alkalmazás, így a fa nem repedezik, nem vetemedik, és megőrzi eredeti esztétikus megjelenését akár éveken keresztül is.

Normál esetben egy ács több réteg alapozót, gombaölő réteget és festéket is használna a fára, ám akik maguk szeretnék megoldani a felületkezelést, inkább az egyszerűség hívei. Számukra jelent megoldást a Protektor Fafesték, amelynek kerámia szemcséi védik a fát a hőtől, nem engedi be a vizet a fába, ám megőrzi annak belső nedvességtartalmát, védi a fát a kiszáradástól. Ha Protektor fafestéket használ, nem szükséges minden tavasszal a felületkezeléssel bajlódnia, amely munkát maguk a szakemberek is éveken keresztül tanulnak, miközben több ezer színárnyalat közül válogathat.

Miben tűnik ki  a Protektor fafesték a hagyományos fafelület-kezelési megoldások közül?

  • Több ezer tartós színárnyalat
  • Tökéletes fedés
  • 15 év védelem a nedvesség, a hő és a napfény ellen
  • Nem tartalmaz egészségre káros anyagokat
  • Védi a fát a penész és az algák megtelepedésétől
  • Bárki saját kezűleg is képes a használatára, hagyományos eszközökkel

Milyen fajtái vannak a Protektor Fafestékeknek?

Létezik színkártya alapján keverhető típusa a festéknek. Egyik több Titándioxidot másik kevesebbet tartalmaz. Mindkettő fedőfesték de a másodikból sötétebb keverhető. Tudja meg mennyibe kerül:

 

Scroll to Top